Co to jest Powierzchnia uprawy warzyw gruntowych
Definicja po angielsku: Area of cultivated field vegetables.
Definicja:
Łączny areał uprawy warzyw gruntowych, w otwartej przestrzeni, a również upraw przykrytych niską folią (poniżej 1,5 m w szczycie) okresowo bądź na stałe w danym sezonie wegetacji. Do warzyw należy zaliczyć: kapustę głowiastą (inicjalną i późną), cebulę, marchew jadalną, buraki ćwikłowe, ogórki, pomidory, kalafiory, warzywa smakowe (pietruszkę, selery i pory), brukselkę szczaw, szpinak, sałatę, rzodkiewkę, chrzan, rabarbar, skorzonerę, kalarepę, czosnek, dynię i tym podobne Zalicza się także powierzchnię zasianą grochem, z której przewiduje się dokonanie zbioru grochu w stanie niedojrzałym (zielonym) i powierzchnię zasianą fasolą szparagową, z której przewiduje się zestaw niedojrzałych strąków, a również powierzchnię uprawy rozsad warzyw gruntowych
Czym jest Powierzchnia uprawy warzyw gruntowych znaczenie w Słownik na P .