gastronomiczne placówki co to znaczy

Co znaczy Placówki gastronomiczne? Czym jest Zakłady i punkty gastronomiczne stałe i sezonowe.

Czy przydatne?

Co to jest Placówki gastronomiczne

Definicja po angielsku: Catering establishments.

Definicja: Zakłady i punkty gastronomiczne stałe i sezonowe, których obiektem działalności jest przygotowanie i sprzedaż posiłków i napojów do spożycia na miejscu i na wynos.Placówki gastronomiczne podzielone są na :
- placówki ogólnie dostępne;
- placówki nastawione na obsługę ustalonych grup konsumentów.
Placówki gastronomiczne mogą być prowadzone między innymi w obrębie hoteli, moteli, zajazdów, schronisk, pól campingowych, w pensjonatach, domach wypoczynkowych i innych miejscach krótkotrwałego pobytu jak także w wagonach kolejowych wchodzących w skład pociągu i na statkach pasażerskich. Do placówek gastronomicznych nie zalicza się ruchomych punktów sprzedaży detalicznej i automatów sprzedażowych

Czym jest Gastronomiczne Placówki znaczenie w Słownik na P .