Co to jest Placówki gastronomiczne
Definicja po angielsku: Catering establishments.
Definicja:
Zakłady i punkty gastronomiczne stałe i sezonowe, których obiektem działalności jest przygotowanie i sprzedaż posiłków i napojów do spożycia na miejscu i na wynos.Placówki gastronomiczne podzielone są na :
- placówki ogólnie dostępne;
- placówki nastawione na obsługę ustalonych grup konsumentów.
Placówki gastronomiczne mogą być prowadzone między innymi w obrębie hoteli, moteli, zajazdów, schronisk, pól campingowych, w pensjonatach, domach wypoczynkowych i innych miejscach krótkotrwałego pobytu jak także w wagonach kolejowych wchodzących w skład pociągu i na statkach pasażerskich. Do placówek gastronomicznych nie zalicza się ruchomych punktów sprzedaży detalicznej i automatów sprzedażowych
- placówki ogólnie dostępne;
- placówki nastawione na obsługę ustalonych grup konsumentów.
Placówki gastronomiczne mogą być prowadzone między innymi w obrębie hoteli, moteli, zajazdów, schronisk, pól campingowych, w pensjonatach, domach wypoczynkowych i innych miejscach krótkotrwałego pobytu jak także w wagonach kolejowych wchodzących w skład pociągu i na statkach pasażerskich. Do placówek gastronomicznych nie zalicza się ruchomych punktów sprzedaży detalicznej i automatów sprzedażowych
Czym jest Gastronomiczne Placówki znaczenie w Słownik na P .